Friday, October 11, 2013

Biomass Short Course 2013

Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah pada 1 Oct 2013 secara rasminya saya menjadi pelajar peringkat sarjana. InsyaAllah dengan permulaan ini akan hadir pelbagai cabaran.

Walau baru seminggu memulakan pelajaran, pelbagai cabaran dan peluang dapat saya tempuhi dan ambil pengajaran. Byk perkara yang mungkin Allah mudahkan seperti perbincangan bersama kumpulan kajian yang memudahkan saya mengenal pasti tajuk kajian dan yang kedua adalah seperti tajuk post ini.

Biomass Short Course adalah acara tahunan dalam kumpulan kajian bio fuel dan bio kimia. Dalam kursus ini pelbagai perkara berkaitan bioteknologi berfokus kepada biodiesel, bioetanol dan bio oil dibentangkan. Perkara ini memudahkan lagi pemahaman saya untuk tajuk kajian.

Saya kira permulaan saya agak mudah dan laju kerana saya sudah ada beberapa tajuk yang boleh dikaji dan disiapkan dalam masa 3 bulan pertama ini. InsyaAllah jika diizinkan Allah, saya akan menamatkan pengajian sarjana ini dalam masa 2 tahun. Doakan saya dan juga sahabat2 yang lain agar berjaya menempuh cabaran selepas graduasi.

P/s: gambar Biomas Short Course akan dimuat naik selepas program tamat.

No comments:

Post a Comment